Skip to main content

Waarom een lichtplan?

Als lichtontwerpers proberen we met een lichtontwerp een beleving te creëren. Voor ons is een lichtontwerp/lichtplan niet alleen een plattegrond met ingetekende lampen op positie, maar we kijken bewust naar de positie van licht en schaduw. Licht en schaduw zorgen voor dynamiek. Het is dus die dynamiek die er voor zorgt dat het interieur tot leven komt.
Het werken met licht vraagt oog voor detail en daarom willen wij ervoor zorgen dat de keuze voor armaturen het interieur versterkt

Omdat het werken met licht oog voor detail vraagt willen wij er daarom voor zorgen dat de keuze voor armaturen het interieur versterkt. Door onafhankelijk te zijn in de keuze voor lichtmerken kunnen we de juiste verlichting in een goede prijs-kwaliteit verhouding adviseren om het interieur perfect te maken. En wanneer blijkt dat de verlichting die we zoeken niet door lichtmerken geleverd kan worden, maken we het zelf. Dat vinden we één van de leukste aspecten van ons werk; altijd gaan voor perfectie!

Onze klanten bestaan uit architecten, interieurontwerpers, aannemers en particulieren; eigenlijk iedereen die zich bezighoudt met de nieuw- of verbouw van woningen, horecagelegenheden, winkels of openbare ruimtes etc. Voor ons is een lichtontwerp een traject dat we samen met onze opdrachtgever aangaan. Op deze manier kunnen we maatwerk leveren en zorgen voor een goed en gedegen advies.

Projectverloop

Elk lichtadvies en elk lichtplan is anders. Wel zien we uit ervaring dat ieder projectverloop ongeveer gelijk is. Hieronder een uitleg hoe het projectverloop er bij ons, in de basis, uitziet.

Inventarisatie
Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we samen uw persoonlijke interieur-stijl, de functies van de te verlichten ruimtes
en bekijken (als dat mogelijk is) de locatie. We proberen tijdens deze inventarisatie zoveel mogelijk informatie te winnen om een
zo goed mogelijk lichtplan te ontwerpen, dat past binnen het interieur en de wensen van u als klant.

Aan het werk
Nadat wij alle benodigde informatie hebben ontvangen starten we met het lichtontwerp. Aan de hand van het interieurontwerp en
uw wensen gaan we op zoek naar passende lichtmogelijkheden en lichtarmaturen; we houden rekening met lichtopbrengsten en
de berekening hiervan.

Presentatie
Door middel van een presentatie laten we met tekeningen(2D en 3D) en sfeerimpressies zien welke mogelijkheden er zijn.
Tijdens deze presentatie bespreken we samen het lichtontwerp en kijken we naar verdere mogelijkheden.

Aanpassingsmoment
Aan de hand van de feedback, die we tijdens de presentatie ontvangen, passen we het lichtontwerp aan en sturen we dit per email.

Armaturenlijst
Na akkoord van het lichtontwerp ontvangen jullie van ons een armaturenlijst met een prijsindicatie.

Inhoud lichtontwerp

Plattegrond Lichtverdeling
In deze plattegrond laten we zien welke locaties in de woning we
extra willen aanlichten

Plattegrond positie verlichting
Op deze plattegrond laten we zien waar de nieuwe verlichting
gaat komen.

Maatwerk licht-voorstel voor elke ruimte
In onze ontwerpen laten we per ruimte zien welke verlichting wij, als experts, het beste vinden passen in uw interieur. We kijken naar welk soort verlichting we passend vinden en ook welke armaturen we voor u, als klant, in gedachten hebben. Dit laten we zien aan de hand van sfeerimpressies.

Optie
Om nog gedetailleerder te laten zien wat we voor ogen hebben met ons lichtontwerp, kunnen we met behulp van tekenprogramma’s als Dialux, Sketchup-pro en Autocad 2D- en 3D- impressies maken. Het programma Dialux is speciaal ontworpen om de lichtval van de armaturen te laten zien binnen een 3D-impressie. Hierdoor is het mogelijk om ook gedetailleerde lichtberekeningen te doen.

Verdere opties
Naast het maken van lichtontwerpen geven we ook advies over de aansturing en de kleur van de verlichting. Voor koken is bijvoorbeeld meer lichtsterkte nodig dan voor de verlichting van een sfeervolle woonkamer. Daarnaast geven we advies over de aansturing van de verlichting. Neem bijvoorbeeld Casambi; met dit besturingssysteem is het goed mogelijk om de kleur en de intensiteit van de verlichting te reguleren.

Prijzen lichtontwerp

De kosten voor het maken van een onafhankelijk lichtplan zijn € 70,00 (excl. BTW per uur). Afhankelijk van de grootte, complexiteit en wensen kunnen we tijdens het kennismakingsgesprek het aantal uren dat we
nodig hebben inschatten om een onafhankelijk lichtplan te maken.

Voorbeeldproject:
Een gemiddeld appartement bestaande uit een
woonkamer, open keuken, twee slaapkamers en een badkamer.

Uitgaande van de standaard werkzaamheden:
– Inventarisatie
– Vervaardiging van lichtontwerp
– Presentatie
– Aanpassingsmoment
– Armaturenlijst

Inschatting van uren: totaal 10 uur.
Totaal: € 700,00(excl. 21% BTW)

Verdere mogelijke werkzaamheden die we tijdens een lichtplan kunnen verrichten zijn:
– Overzicht met positie-aanduiding voor installateur
– Begeleiding van project op gebied van verlichting
– Levering verlichting
– Montage van verlichting

Bent u benieuwd wat we met een lichtplan kunnen betekenen voor uw project? Neem dan contact op voor een gratis intakegesprek.

× Hoe kan ik je helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday